Омлет с тиквички

Роси ТрифоноваРоси ТрифоноваДарт Вейдър3753322
15/06/2012
"Когато е твърде топло за нещо по-сериозно, винаги може да сготвите един бърз омлет с тиквички!"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 066
  • Преглеждания за месеца272
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете тиквичката и я отцедете от излишния сок. Скълцайте лука и чесъна и ги запържете в няколко с.л. олио.

Добавете настърганата тиквичка и разбъркайте, докато течността се изпари.

Отделно разбийте яйцата с малко сол, черен пипер, брашното, содата и горчицата.

Залейте върху зеленчуците и щом се стегне, поръсете с малко сирене и по желание настърган кашкавал.

Сложете капак за кратко, след което обърнете с помощта на чиния омлета и го прегънете внимателно на 2.

Сервирайте омлета с тиквички веднага с гарнитура от салата и поръсен с малко скълцан копър/магданоз.

Рейтинг

5 5
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Епи
Епи
07.06.2013 13:22
Леко и приятно ястие. Добре се съчетава с таратор, може и кисело мляко с чесън. Бързо, лесно и вкусно!
1
0