Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Чеснови ньоки от нахут и картофи

Чеснови ньоки от нахут и картофи

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Чеснови ньоки от нахут и картофи1 / 2
18/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1 килограм
  • нахут - 400 г
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 2 ч.ч.
  • чесън на прах - 10 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете нахута, сварете го и го охладете. Прецедете от водата и оставете настрана.

Сварете картофите, обелете ги и ги нарежете ситно. Смесете с нахута и ги сложете в блендер. Добавете сол, черен пипер и чесън на прах.

Разбийте до еднородност на продуктите и пресипете в купа, към която добавете брашното. Бъркайте докато започне да се отделя от стените на съда и омесете тесто.

Разделете го на малки части и с помощта на вилица или дървен уред за ньоки оформете малките хапчици. Сложете вода в тенджера, подсолете я и изчакайте да заври.

След това бланширайте ньокитата и след като изплуват ги прецедете с решетъчна лъжица. Пригответе с продукти по избор. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: