Начин на приготвяне
Нарежете телешкото месо на хапки. Нарежете лука и гъбите на тънки полумесеци.
Нарежете чесъна на ситно. Изпечете чушките и ги обелете. Нарежете ги на лентички.
Загрейте олиото в дълбок голям тиган на умерена температура. Добавете гъбите, лука, чесъна, чушките и солта. Разбъркайте и похлупете с капак.
Гответе около 15 минути, като разбърквате периодично до омекване на зеленчуците. Извадете зеленчуците от тигана и запържете месото до покафеняване около 10 минути, като разбърквате.
Извадете месото. Ако има нужда сипете 1-2 с.л олио. Сипете и запържете брашното, червения пипер, кимиона и доматеното пюре.
Добавяйте по малко от бульона, като бъркате, за да не се получат бучки от брашното. Оставете бульона да заври и върнете месото и зеленчуците.
Покрийте с капак и гответе на слаба температура около 1-1 1/2 ч. При готовност нарежете копъра и сипете в гулаша. Сервирайте готовия гулаш със сварена паста по избор.
Сочният унгарски телешки гулаш е много вкусно ястие.
Коментари
Сега 2ри път трябва да ходя до магазина за да купувам такива. Като пишете рецептата, как мислите ще изпека чушката ако нямам чушкопек? Ама и майстори