Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Брускети»Брускети по гръцки

Брускети по гръцки

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Брускети по гръцки
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Хрупкави брускети с ароматна тиросалата, а вие изберете с вино или с узо ще ги поднесете"

Необходими Продукти

  • багета - 1 бр.
  • зехтин - 50 мл чеснов
  • маслини - 7 - 8 бр.
  • краставица - 2 тънки резенчета
  • за Тиросалатата
  • сирене - 500 г твърдо
  • кисело мляко - 200 г
  • зехтин - ¼ ч.ч.
  • люти чушки - 1 - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За разядката почистете чушките от семената им и ги поставете в блендер, смелете ги на ситно.

Добавете киселото мляко и направете две-три завъртания с ножа. Натрошете сиренето и го добавете към тях, разбийте докато сиренето стане на малки и ситни гранулки.

В купа сипете сместа и на струя, добавете зехтина при непрекъснато и продължително бъркане с шпатула, докато зехтинът се усвои много добре от сместа. Тиросалатата е готова.

За брускетите затоплете леко зехтина и добавете към него настърганата на ситно малка скилидка чесън, разбъркайте и оставете настрани. Нарежете багетата на филийки и ги препечете в малка скара за принцеси.

Намажете с четка потопена в зехтина препечените филийки и ги подредете в чиния. Върху всяка филийка поставете по 1 с.л. от разядката и леко я размажете по нея.

В средата поставете по една маслинка и две срещуположно поставени четвъртини от резенчетата краставички. Брускетите по гръцки са много вкусни и лесни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: