Начин на приготвяне
1. Накисваме ориза във врялата вода и го захлупваме.
2. Нарязваме месото на малки хапки.
3. Накълцваме на ситно пресния босилек и го поставяме на дъното на йенската купа, в която ще печем.
4. Върху босилека поставяме накълцаното на малки хапки месо.
5. Поръсваме месото със сухите подправки.
6. Смесваме сока от лайм със зехтина, соевия сос и соса от нар.
7. Поливаме месото с дресинга.
8. Разбъркваме добре и оставяме месото настрана за около 30 минути.
9. През това време накълцване зеленчуците: чушките, лука и сушените домати.
10. Добавяме зеленчуците към месото.
11. Добавяме ориза с водава, в която е киснал.
12. Похлупваме съда и го слагаме да се пече в студена фурна.
13. Печем на 180 градуса с капак около 40 минути и още 15 минути без капак, или до почти цялото извиране на водата.
Рецептата не е бърза, но е безкрайно вкусна и си заслужава чакането. Може да оставите част от соса, на мен лично така повече ми допада.