Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с червен ориз и зеленчуци

Свинско с червен ориз и зеленчуци

Marina Ivanova BotevaMarina Ivanova Boteva
Новак
2510
Свинско с червен ориз и зеленчуци1 / 2
19/06/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 250 г от гърди
  • червен ориз - 150 г
  • чушки - 4 бр. тип сиврия
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 средна глава
  • босилек - 8 листа пресен
  • сушени домати - 5 бр.
  • вода - 4 чаши вряла
  • За дресинга
  • лайм - сок от 1 бр.
  • соев сос - 2 - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л. от зехтина на сушените домати
  • сос от нар - 1 с.л.
  • Подправки
  • къри - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • люти чушки - 1 малка, суха и натрошена /може да се замени с малко чили според вкуса/
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Накисваме ориза във врялата вода и го захлупваме.

2. Нарязваме месото на малки хапки.

3. Накълцваме на ситно пресния босилек и го поставяме на дъното на йенската купа, в която ще печем.

4. Върху босилека поставяме накълцаното на малки хапки месо.

5. Поръсваме месото със сухите подправки.

6. Смесваме сока от лайм със зехтина, соевия сос и соса от нар.

7. Поливаме месото с дресинга.

8. Разбъркваме добре и оставяме месото настрана за около 30 минути.

9. През това време накълцване зеленчуците: чушките, лука и сушените домати.

10. Добавяме зеленчуците към месото.

11. Добавяме ориза с водава, в която е киснал.

12. Похлупваме съда и го слагаме да се пече в студена фурна.

13. Печем на 180 градуса с капак около 40 минути и още 15 минути без капак, или до почти цялото извиране на водата.

Рецептата не е бърза, но е безкрайно вкусна и си заслужава чакането. Може да оставите част от соса, на мен лично така повече ми допада.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: