Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Солени мъфини»Мъфини с ементал и колбас

Мъфини с ементал и колбас

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k5
Мъфини с ементал и колбас2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Сочни солени мъфини, от които планираме да похапваме през целия ден"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр. L размер
  • ементал - 2/3 ч.ч.
  • колбас - 1/2 ч.ч.
  • масло - 60 г меко
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1/2 пакетче (5 г)
  • сода за хляб - 1/4 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • черен пипер - върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното и го смесваме с бакпулвера. В купа чукваме 1 яйце и го разбиваме с тел или миксер.

В млякото слагаме содата да се активира.

Към сместа слагаме солта, ригана, черния пипер, маслото и киселото млякото и разбъркваме. Нарязваме колбаса на дребно. Слагаме брашното и разбъркваме.

Ементала също нарязваме на дребно. Слагаме ги вътре и разбъркваме. Слагаме във формата за мъфини книжни кошнички и изсипваме от сместа в тях и заглаждаме.

Печем солените мъфини на 190 градуса в загрята фурна до готовност. Проверяваме с клечка дали са се изпекли.

Мъфините с ементал и колбас са много вкусна закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: