Тас кебап с манатарки

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Тас кебап с манатарки
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Ето на това му се казва ястия - балсам за душата, с неустоим вкус и аромат"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • манатарки - 250 г пресни
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • лук - 1 бр. кромид
  • домати - 1/2 буркан стерилизирани /от 320 мл/
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • чубрица - 1 клонче суха
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • кисели краставички - за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелвам и нарязвам лука и чесъна на едро. Гъбите ги почиствам с четка и нарязвам заедно с пънчетата.

Сипвам зехтина в подходящ съд, в който запържвам лука и чесъна. Щом лукът омекне, добавям нарязаното на кубчета телешко месо. Разбъркваме.

Щом месото промени цвета си, прибавям клончето чубрица, черен пипер и ароматните гъби. След като се задушат деглазирам с чаша вино.

Щом ястието се редуцира прибавям доматеното пюре. Ястието къкри на слаб котлон, като разбъркваме и добавяме накрая доматите.

Овкусяваме със сол и черен пипер.

Събираме месото на купчинка в средата на тенджерата и го захлупваме с дълбока порцеланова чиния или купа. Сипваме сметаната по ръба на чинията. Захлупваме тенджерата и готвим тас кебапа на слаб огън 10-15 минути.

Сервираме тас кебапа, гарниран с кисели краставички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: