Начин на приготвяне
В купа сипваме брашното от лимец, добавят се овесените ядки, бакпулверът и 1/2 ч. л. сол, като се има предвид, че и сиренето е солено. Разбърква се с вилица.
В друг съд смесваме яйцата с прясното мляко и зехтина. Бърка се с вилица да се смесят съставките.
Смесват се мокрите съставки с брашното и прибавяме натрошено сирене. Разбърква се с вилица до получаването на гъста смес. Поставя се тестото в намазан с олио съд, отгоре се намазва с олио и завиваме с фолио.
Оставя се за 1 час в хладилника, за да стегне. Разделя се на 9-10 топчета, нареждат се върху хартия за печене - нека да са рошави.
Печем в загрята фурна 180-200 градуса около 15 минути докато се зачервят. Поднасяме топли - уникален вкус, опитайте.