Начин на приготвяне
Приготвя се тесто, като в топла вода със захар се разбърква маята и оставяме да шупне.
С останалите продукти се замесва средно меко тесто и оставяме да втаса.
Разделя се на 4 топки, всяка се притиска отгоре с намазнени пръсти, да се получи плоска питка, и с нож се прави разрез в средата.
Дебърцин се срязва на две по средата и едната половинка се притиска в разреза да потъне в тестото.
Така се оформят 4 малки питки. Оставяме да почине за 15 минути, намазва се с разбит жълтък с една супена лъжица олио и поръсваме сусам.
Отгоре колбасът се поръсва с майонеза и печем в загрята фурна 180°C до готовност на питките.
Изваждаме и намазваме с масло кренвиршките, покриваме с кърпа за 5 минути и готово.
Страхотни и уникални закуски с дебърцини.
Вкусотия!