Уникално вкусен десерт с грис

Мария СимоваМария СимоваГуру105556101012
12/08/2017
"Десертът е от нас, от грис и е страхотен "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
25 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо130 920
  • Преглеждания за месеца22885
  • Преглеждания за седмицата6515
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена25

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 200 г
  • грис - 100 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • лимони - 1 бр. кората
  • за карамела
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • захар - 7 с.л.
  • кашу - печено за поръсване
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

С миксер разбийте яйцата със захарта, добавете прясното мляко и разбъркайте. Сипете сместа в тенджера с незалепващо покритие, поставете я на слаб огън и добавете гриса.

При непрекъснато бъркане, варите да сгъстяване на крема, като преди да започне да завира добавете ситно настърганите лимонови корички. Готовия крем покрийте със стреч фолио и оставете настрани докато приготвите карамела.

В малка тавичка за кейк сипете лимоновия сок от изцедения лимон и добавете захарта, поставете върху нагрят котлон и варите докато се получи бледокафяв карамел.

Разбийте крема с миксер и го сипете в тавичката с карамела внимателно, изравнете и след като се охлади го поставете в хладилник за не по-малко от 3 часа.

След което обърнете уникалния десерт върху поднос и поръсете със счуканото на едро кашу, сервирайте.

Рейтинг

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар