Начин на приготвяне
Нарязваме моркова, шунката и лука на ситно. В съд разбиваме яйцата с пикантината и прясното мляко.
Прекарваме яйцата през цедка, за да бъде сместа идеално гладка. Към сместа прибавяме моркова, шунката и лука. Разбъркваме добре.
Слагаме на котлона тиган с незалепващо покритие. Намазваме го с олио и с черпак изсипваме от сместа в него. Включваме котлона на слабо.
Когато омлетът е готов от едната страна, започваме леко да го навиваме. Навиваме го до половината, намазваме другата половина тиган отново с малко олио и придърпваме навитата вече половина към празната част на тигана.
В по-малката празна част на тигана добавяме още от сместа и изчакваме да се сготви.
След това отново навиваме и придърпваме. Това се повтаря докато свърши сместа. След като е готово рулото вадим и поставяме да дъска.
Нарязваме на парчета, поставяме в чиния и сервираме украсен с магданоз и салата по избор.