Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Рулца от яйца с пресен лук и моркови

Рулца от яйца с пресен лук и моркови

Рулца от яйца с пресен лук и моркови
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"По-различен омлет, с който ще си оближете пръстите"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 - 5 бр.
  • масло - 1 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • пресен лук - 1 стрък
  • черен пипер
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина зеленчукова
  • шунка - 100 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме моркова, шунката и лука на ситно. В съд разбиваме яйцата с пикантината и прясното мляко.

Прекарваме яйцата през цедка, за да бъде сместа идеално гладка. Към сместа прибавяме моркова, шунката и лука. Разбъркваме добре.

Слагаме на котлона тиган с незалепващо покритие. Намазваме го с олио и с черпак изсипваме от сместа в него. Включваме котлона на слабо.

Когато омлетът е готов от едната страна, започваме леко да го навиваме. Навиваме го до половината, намазваме другата половина тиган отново с малко олио и придърпваме навитата вече половина към празната част на тигана.

В по-малката празна част на тигана добавяме още от сместа и изчакваме да се сготви.

След това отново навиваме и придърпваме. Това се повтаря докато свърши сместа. След като е готово рулото вадим и поставяме да дъска.

Нарязваме на парчета, поставяме в чиния и сервираме украсен с магданоз и салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
514
40
30
20
10
Дай твоята оценка: