Начин на приготвяне
В дълбок съд слагам брашната заедно с всички съставки и замесвам средно твърдо тесто. Получава се много тесто, което ще използвате, когато ви потрябва.
Отделям около 250 г за блата (колкото да се получи тъничко блатче) на сладката пица. Изчаквам 10-15 минути да се поотпусне.
Разточвам върху набрашнена повърхност и разстилам върху плитка тава (за пици). Намазвам с готварска сметана с помощта на четка и отгоре нареждам плодове /те са по избор/. Поръсвам лекичко с кристална захар и слагам да се пече на 250 градуса в предварително загрята фурна.
Трябват и около 7-10 минути - в зависимост от печката. Но когато доловите аромата на плодове и леко карамелизирана захар, пицата е готова!
Още топла, нарязвам на парчета и поръсвам с малко пудра захар. При сервиране, ако желаете гарнирайте с мед или сладолед.
Рецептата за тестото е универсална и става за всякакви пици-солени и сладки, пърленки, хлебчета. След като се омеси, може да се съхранява няколко дни в хладилник. Изпробвано многократно!