Катино мезе с чушки

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
3k
6
23/06/2017
"Най-обичаме мезета с много месо "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо14 432
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Парчето свинско месо (за предпочитане от бут) се намазва със сол и мазнина и се пече във фурната с малко водичка, колкото да се покрие тавата. Пече се, докато водата се изпари съвсем и сосът на дъното на тавичката се сгъсти (да покафенее).

Изважда се печеното месо от тавата, а в нея се налива отново вода и се връща във фурната, за да се разтвори запеченият сос и да се получи кафяв бульон.

За соса: В тигана се запържват в малко мазнина 2-3 супени лъжици брашно и червеният пипер. Прибавя се с бъркане към него бульонът от тавата и се оставя да поври, за да се свари брашното.

Ако бульонът не е достатъчен и сосът е много гъст, се добавя още вода (но не трябва сосът да е прекалено гъст, защото като постои, се сгъстява допълнително).

Овкусява се със сол и когато се свали от котлона, се прибавя сокът от лимона (на вкус), парченце лимон с кората за аромат (лимонът се оставя в соса, за десетина минути и се изважда след това) и черен пипер.

Изпеченото месо се нарязва на кубчета и се изсипва в калайдисано саханче. Към него се добавят нарязаните на ивици бланширани гъби (а може и консервирани от буркан).

Залива се с приготвения сос и се слага на котлона да заври, без да се бърка. Когато е готово, се разпределя в чинии, поставят се във всяка порция по няколко люти чушки (пресни или печени) и стръкче магданоз за украса.

Комбиниран двустранен чук за крехко месо
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Комбиниран двустранен чук за крехко месо
3.49 лв.
Виж ››

Когато не става с добро, опитайте с комбиниран чук за месо - страхотен е за всякакви пържоли.

Рейтинг

5 13
4 0
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар