Начин на приготвяне
В тенджера кипваме водата и добавяме бялото вино, зърната пипер, дафиновия лист, бахара и малко сол.
Пускаме в тенджерата пилешките сърца и дробчетата, предварително почистени и измити и оставяме да къкрят на умерен огън около 20 минути (до полуготовност).
След като са полуготови, ги прецеждаме през гевгир.
През това време обелваме лука и го нарязваме на кръгчета, моркова и чушките - на ситно. Белим доматите (като не изхвърляме обелките - с тях ще оформим рози за декорация) и ги нарязваме на едро.
В дълбок тиган с незалепващо покритие загряваме зехтина и маслото. Добавяме добре отцедените сърца и пържим 2-3 минути, като разбъркваме, докато се зачервят.
Прибавяме и пилешките дробчета, подправяме със сол и черно пиперче на вкус, и пържим още 4-5 минути, като внимаваме да не ги препържим прекалено.
От време на време внимателно разбъркваме, за да се изпържат сърцата и дробчетата равномерно. При необходимост добавяме още малко масло или зехтин.
Добавяме нарязания на кръгчета лук, нарязания на ситно морков и чушки и пържим още 5-6 минути, или докато зеленчуците поомекнат, като разбъркваме от време на време. Накрая добавяме обелените и нарязани домати и оставяме ястието да покъкри още 7-8 минути.
Поръсваме с подправките: риган, мащерка и копър, разбъркваме и дърпаме от котлона.
Поднасяме мезето топло, разпределено в чинии, гарнирано с люти чушлета и останалите обелки от домата, оформени като розички.
Пилешките сърца с дробчета по селски са много вкусни!
Коментари