Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Пилешки сърца с дробчета по селски

Пилешки сърца с дробчета по селски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Пилешки сърца с дробчета по селски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
3
"2 в 1 пилешки благинки за душата"

Необходими Продукти

  • пилешки сърца - 300 г
  • пилешки дробчета - 300 г
  • зехтин - 4 с.л.
  • масло - 25 г
  • моркови - 1 бр.
  • кромид лук - 2 малки глави
  • чушки - 3 бр.
  • домати - 4 - 5 бр.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - няколко зърна
  • чубрица - 1 щипка
  • риган - 1 щипка
  • мащерка - 1 щипка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • копър - 1/2 ч.л. сух или пресен
  • люти чушки - за гарниране (пресни или мариновани)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера кипваме водата и добавяме бялото вино, зърната пипер, дафиновия лист, бахара и малко сол.

Пускаме в тенджерата пилешките сърца и дробчетата, предварително почистени и измити и оставяме да къкрят на умерен огън около 20 минути (до полуготовност).

След като са полуготови, ги прецеждаме през гевгир.

През това време обелваме лука и го нарязваме на кръгчета, моркова и чушките - на ситно. Белим доматите (като не изхвърляме обелките - с тях ще оформим рози за декорация) и ги нарязваме на едро.

В дълбок тиган с незалепващо покритие загряваме зехтина и маслото. Добавяме добре отцедените сърца и пържим 2-3 минути, като разбъркваме, докато се зачервят.

Прибавяме и пилешките дробчета, подправяме със сол и черно пиперче на вкус, и пържим още 4-5 минути, като внимаваме да не ги препържим прекалено.

От време на време внимателно разбъркваме, за да се изпържат сърцата и дробчетата равномерно. При необходимост добавяме още малко масло или зехтин.

Добавяме нарязания на кръгчета лук, нарязания на ситно морков и чушки и пържим още 5-6 минути, или докато зеленчуците поомекнат, като разбъркваме от време на време. Накрая добавяме обелените и нарязани домати и оставяме ястието да покъкри още 7-8 минути.

Поръсваме с подправките: риган, мащерка и копър, разбъркваме и дърпаме от котлона.

Поднасяме мезето топло, разпределено в чинии, гарнирано с люти чушлета и останалите обелки от домата, оформени като розички.

Пилешките сърца с дробчета по селски са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Хубава и подробна рецепта. Станаха превъзходни!
06.07.2020 20:36
2
1
Покажи всички подкоментари
Николай Йолов
Николай Йолов
Вчера я изпробвах и малко импровизирах. Смених бялото с пелин и използвах чубрица вместо дафиноф лист. Признавам след варене във вино дробчетата се топят в устата. Страхотно мезе към бирата!
13.06.2019 14:52
2