Жарени питки със синьо сирене и лимец

26/06/2017
"Тези жарени питки със синьо сиренце изглеждат толкова добре, че ще си похапнем повече от 1-2 "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо774
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме бялото брашно, добавя се брашното от лимец и солта. С вилица се разбърква добре, за да се смесят брашната. В чаша кисело мляко добавяме бакпулвера и разбъркваме докато шупне.

Сипва се киселото мляко в купата, разбърква се на топка тесто и оставяме в хладилника за 10-15 минути да стегне и да не лепне. Ако е нужно се добавя още 1-2 с. л. кисело мляко, за да се оформи тесто.

Приготвя се плънката, като се смесят натрошено краве сирене, синьо сирене и настърган кашкавал.

Тестото се разделя на 5 части. С ръце се оформя малка питка, отгоре се поставя щедра част от плънката и краищата се прищипват, за да се оформи топче.

Върху намазнено фолио се разточват с точилка, поръсена с брашно, за да не залепват, или между два пласта от фолиото, като ръбчето на питката да бъде отдолу.

Загрява се грил тиган намазан с олио, но може и на сух тиган. Печем питките от двете страни до зачервяване.

Поднасяме топли със зеленчуци. Уникално вкусни, хапват се по всяко време!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар