Начин на приготвяне
В купа сипваме бялото брашно, добавя се брашното от лимец и солта. С вилица се разбърква добре, за да се смесят брашната. В чаша кисело мляко добавяме бакпулвера и разбъркваме докато шупне.
Сипва се киселото мляко в купата, разбърква се на топка тесто и оставяме в хладилника за 10-15 минути да стегне и да не лепне. Ако е нужно се добавя още 1-2 с. л. кисело мляко, за да се оформи тесто.
Приготвя се плънката, като се смесят натрошено краве сирене, синьо сирене и настърган кашкавал.
Тестото се разделя на 5 части. С ръце се оформя малка питка, отгоре се поставя щедра част от плънката и краищата се прищипват, за да се оформи топче.
Върху намазнено фолио се разточват с точилка, поръсена с брашно, за да не залепват, или между два пласта от фолиото, като ръбчето на питката да бъде отдолу.
Загрява се грил тиган намазан с олио, но може и на сух тиган. Печем питките от двете страни до зачервяване.
Поднасяме топли със зеленчуци. Уникално вкусни, хапват се по всяко време!