Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки гърди със зеленчуци и соев сос на тиган

Пилешки гърди със зеленчуци и соев сос на тиган

Пилешки гърди със зеленчуци и соев сос на тиган
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Супер вкусно ястие с тиквички, пилешко и кашкавал Опитайте"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 - 600 г
  • чушки - 1 бр. зелена
  • тиквички - 1 бр.
  • гъби - 250 г от буркан
  • зехтин - 2 с.л.
  • универсална подправка - 1 с.л пикантина за зеленчуци
  • универсална подправка - 1 с.л. пикантина за пиле
  • соев сос - 2 с.л.
  • кашкавал - 100 г
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пилешките гърди. Нарязваме на не много тънки ивици. Почистваме пипера от семките и него нарязваме на ивици.

Тиквичката измиваме добре и с помощта на белачка нарязваме на тънко. След това режем на ивички.

Прецеждаме гъбите от буркана. Готовите нарязани на ивици пилешки гърди поставяме в съд и поръсваме с пикантината за пиле и соевия сос.

Разбъркваме добре и оставяме така да престоят около 15-20 минути. Слагаме тиган на котлона и загряваме зехтина.

Към него прибавяме зеленчуците, месото и гъбите, като ги оставяме да се задушат под капак.

Щом зеленчуците омекнат, а месото е готово, настъргваме кашкавала, намаляваме котлона и слагаме капака отгоре.

Щом се разтопи кашкавалът изключваме котлона и оставяме още за малко да постои така. Сервираме в чинии, украсено с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: