Начин на приготвяне
Измиваме добре зеленчуците. Почистваме моркова, разполовяваме чушката и отстраняваме семената.
Изрязваме крайчетата на шушулките фасул, а тях нарязваме на по-къси парченца /все пак консуматорите са децата/.
В подходяща тенджера задушаваме олиото и лука, нарязан на ситни кубчета. Към тях прибавям и зеленчуков бульон.
След като лукът се задуши, прибавям чушката и моркова предварително нарязани на ситни зарчета, скилидката чесън, а след тях и червения пипер.
Добавяме и зеления фасул, а щом зеленчуците се задушат добре, изсипваме и настъргания домат. Супата къкри още пет минути, след което доливаме прясното мляко и посоляваме.
Оставяме я да ври кротко и преди да я отстраним от котлона прибавяме ситно нарязания пресен магданоз.
Отстраняваме скилидката чесън, тя е овкусила супата. Сервираме я, гарнирана с подходящи зеленчуци или салата според сезона.
Можем да прибавим и по лъжица кисело мляко.