Кадаиф

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
11/10/2012
"Едно от вкусните удоволствия в живота"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо144 186
  • Преглеждания за месеца3417
  • Преглеждания за седмицата424
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кадаиф - 500 гр.
  • захар - 800 гр.
  • масло - 200 гр.
  • лимонов сок - 1 с. л.
  • орехи - 200 гр.
  • вода - 600 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кадаифът се нарежда в тава. По средата му се слагат смлените орехови ядки. Най - отгоре се нарежда парчета масло. Пече се до зачервяване.

След като се опече и изстине, се залива със сироп, приготвен от захарта с водата и лимоновия сок. Сиропът се оставя да ври 20 мин.

Кадаифът трябва да бъде студен, а сиропа хладък.

Рейтинг

5 8
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Ivelina Ivanova
Ivelina Ivanova
30.07.2020 15:15
От Торти Чочко
1
0
Ivelina Ivanova
Ivelina Ivanova
30.07.2020 15:15
Аз съм купувала суров кадаиф от тук. Много съм доволна от качеството му. Препоръчвам!

1
0
Нина
Нина
02.03.2014 19:41
Суров кадаиф има във всички по-големи супермаркети.Обикновено е поставен при блатовете за торти.
0
0