Зеленчуци по селски

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Зеленчуци по селски3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Режете, слагате няколко подправки и след 20-30 минути тази зеленчукова фантазия е готова за хапване"

Необходими Продукти

  • патладжани - 4 бр. по - дребни
  • тиквички - 4 бр. по - дребни без семки
  • моркови - 6 бр.
  • чесън - 7 скилидки
  • лук - 1 глава
  • олио - 8 - 10 с.л. или зехтин
  • чубрица - 2 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват старателно, морковите се обелват и нарязват на кръгчета, тиквичките без да се белят се нарязват на едри парчета.

Патладжаните също не се белят, нарязват се на едро и се посоляват със сол, за да им се изцеди горчивият сок.

След като минат 15 минути се измиват под течаща вода и изцеждат в гевгир. Лукът се нарязва на ситно, чесъна на едри парчета.

Тавичката, в която ще се пече рататуят, се поръсва обилно със зехтин или олио, всички зеленчуци се изсипват в нея, поръсват се със сол, черен пипер, стритата чубрица, мащерка, лют червен пипер (или едро смлени сухи люти чушки), отново мазнина и се разбъркват хубаво.

Ястието се пече в умерено загрята фурна около 20-30 минути, като от време на време се разбърква с дървена лъжица.

Може да се сервира веднага, но охладено е още по-вкусно. По желание след изваждане от фурната, може да го наръсите щедро със ситно накълцан магданоз.

Зеленчуците по селски са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Теодора  Иванова Каменова
Теодора Иванова Каменова
Зари, зеленчуците станаха много вкусни, но не толкова красиви, защото аз обелих патладжаните и с това им отнех цвета
22.07.2017 13:06
1