Вегетарианска мусака с киноа и булгур

СтейсиСтейсиЧирак422441
28/06/2017
"Един нетрадиционен, но вкусен вариант на традиционната мусака Опитайте и споделете"
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 822
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме киноата и в една тенжерка изсипваме при нея булгура. Наливаме вода в съотношение 1/3 и слагаме да се сварят - след като водата заври, засечете 10 минути - ако ви се стори, че не са готови, задръжте още малко.

През това време в тавата, в която ще печете, нарежете на ситно тиквичката, чушките, доматът и замразените броколи (за да ги накъсате по-лесно, може първо да минат през гореща вода, аз ги рязах, както си бяха замразени).

Натрошете сиренето и прибавете 6-те броя яйца. След като се сварят киноата и булгурът - махнете излишната вода и ги изсипете в тавата.

Поръсете с копър, сол и добавете малко зехтин. Хубаво разбъркайте. Долейте и малко вода - около 100-150 мл.

Печете в загрята фурна на 250 градуса, докато зеленчуците запознат да се запичат отгоре.

Тази вкусна мусака може да ядете и топла, и студена и върви чудесно в комбинация с чеснов сос.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар