Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Предястие със зелен фасул, шунка и холандски сос

Предястие със зелен фасул, шунка и холандски сос

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Предястие със зелен фасул, шунка и холандски сос3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 500 г
  • шунка - 100 г пуешка, слайсове
  • зелен лук - 1 връзка
  • джоджен - 4 - 5 стръка
  • масло - 25 г
  • сол - 1 ч.л.
  • За соса
  • яйца - 4 бр.
  • бяло вино - 40 мл
  • масло - 100 г
  • черен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленият фасул се измива и крайчетата се почистват.

Зеленият лук и джодженът се измиват. Не се нарязват, използват се цели. В съд с кипяща подсолена вода се поставят маслото и стръковете от зелени аромати, заедно с фасула.

Варят се 15-20 минути. Отцеждаме от водата шушулките, а лука и джоджена отстраняваме, те вече са овкусили зеления фасул.

За приготвянето соса е необходимо да разделим жълтъците от белтъците. На водна баня разбиваме жълтъците и виното до получаване на гъста пяна. Прибавяме маслото, нарязано на парченца и със стайна температура.

След разтапянето му към соса се добавят солта и черният пипер.

Пристъпваме към сглобяване на предястието. С парченцето шунка обвиваме по няколко шушулки от топлия фасул и подреждаме в чиния.

Поливаме със соса и сервираме предястието топло, гарнирано с лимон.

Съвет: Използвала съм и бекон, вместо шунка- леко го запичате на грил-тиган и с него обгъръщате нежно зелените ароматни фасулчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Пропуснала съм да упомена, че във водата , в която ври фасула се добавя и нарязан копър.
Подсетиха ме зелените му стръкчета от снимката. Моля за извинение.
28.06.2017 14:36