Закуската на Попай моряка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
878
7k
3k
2k
1
28/06/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо246
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо измивам спанака, отцеждам много добре и нарязвам, като използвам и коренчетата.

Лука почиствам и нарязвам на тънки ивици и го слагам в тиган със загрята мазнина да се задуши. Ред е и на спанака, като термичната му обработка е кратка. Отстраняваме от котлона плънката, посоляваме и охлаждаме. Разбъркваме я с яйцата и натрошените орехови ядки.

Плънката е готова, затова изваждаме бутер тестото от хладилника и го нарязваме на равни квадрати. 16 броя за 8 банички.

Първият квадрат е за основа. Намазваме с четчица вода по краищата. Във втория квадрат изрязваме средата и го използваме като канапе.

Слагаме в средата по супена лъжица от плънката. Съединяваме ги, като запазваме капачетата. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност. Сервираме на децата с чаша айрян.

По желание можете да прибавите сирене към плънката.

Кръгла метална тава 33 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кръгла метална тава 33 см
23.00 лв.
17.71 лв.
Виж ››

Кръгла метална тава в кухненското шкафче е истинско съкровище! Стилна, удобна за употреба и приготвяне на баници, сладкиши, торти, солени ястия. Лесно се почиства и съхранява.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар