Патладжан бюрек

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Патладжан бюрек
Снимка: Анонимен
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Животът е твърде кратък, за да се притеснявате за диети и калории. Хапнете си патладжан бюрек и му се наслаждавайте!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 броя
  • яйца - 5 броя броя
  • галета - за овалване
  • брашно - за овалване
  • сирене - около 200 - 250 г
  • магданоз - 2 с.л. скълцан по желание
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените патладжани се режат на тънки филии, поръсват се със сол и се изчаква 20-30 минути, докато им се отдели горчивия сок. После се измиват и хубаво се подсушават.

Сиренето се натрошава много ситно с вилица или друго пособие. Към него се добавят 1-2 яйца, като трябва да се получи каша, в която преобладава сиренето. Разбъркайте кашата по желание с малко скълцан магданоз.

Отделно се разбиват яйцата за панировката, а в друг съд се смесват брашно и галета.

Загрейте олио за пържене, вземайте 1 парче патладжан, намазвайте го със сместа със сирене, отгоре сложете втори патладжан, за да стане като сандвич.

Всеки такъв сандвич се овалва последователно в брашно с галета, яйца, пак брашно и по желание пак яйца.

Патладжанът бюрек се пържи до приятен равномерен загар и се отцежда върху кухненска хартия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
46
31
20
10
Дай твоята оценка: