Пресни картофи с чоризо

Нина Иванова ИвановаНина Иванова ИвановаМастър Шеф6029114726
29/06/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо615
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава нарязан на дребно
  • чесън - 2 скилидки (нарязани на дребно)
  • люто чили - 1/2 ч.л на люспи
  • червен пипер - 1 ч.л пушен
  • домати - 400 г на кубчета
  • картофи - 300 г пресни
  • чоризо - 250 г
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте картофите, остържете обелките и ако са по-големи ги нарежете на половинки или четвъртинки. Сварете ги за около 10 минути.

Загрейте зехтина в тиган на умерена температура и запържете нарязаните на дребно лук и чесън за около 10 минути до омекване на лука. Добавете червения пипер, чилито и овкусете със сол.

Разбъркайте хубаво и добавете доматите. Гответе соса около 15 минути до редуциране на гъста паста. Ако предпочитате съвсем гладък сос, можете да го минете през блендер.

Междувременно загрейте тиган на котлона на умерена температура и поставете нарязаното чоризо на хапки. Пържете около 15 минути. Добавете нарязаните полусварени картофи и разбъркайте хубаво.

Пържете до готовност за около 15-20 минути (опитайте от картофите) или до приятно златист запържен цвят. Сипете картофите с чоризото в купа и посипете с лютия сос.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар