Начин на приготвяне
Накиснете нахута от предишната вечер. На следващия ден го сварете във вода до готовност.
Докато се вари нахутът измийте бутчетата и ги посолете със сол и босилек. Оставяте ги в хладилник, докато се свари нахутът.
В гювеча наредете бутчетата, отгоре изсипете нахута. Измийте и нарежете гъбите на филийки. След това редите - ред гъби, ред домати, които сте нарязали на кръгчета/филийки.
Върху доматите сложете ред сирене, нарязано на филийки. Отново ред гъби, ред домати и ред сирене. Най-отгоре нареждате домати и върху тях сланината, може да е на кубчета или лентички.
Вода не слагам, защото доматите пускат вода. Захлупете с капак и оставете във фурната гювеча. Пуснете фурната на 200-220 градуса. Гответе 2 часа.
След като заври погледнете, дали доматите са пуснали вода, ако не са, добавете 100 мл.