Дробчета по селски с гъби

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Дробчета по селски с гъби
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Защото храната, приготвена по рецептите на баба, е най-вкусната и тези дробчета го доказват"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • лук - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелени
  • чушки - 1/2 бр. червена
  • печурки - 300 г
  • бяло вино - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • магданоз - пресен
  • сол
  • лимонова кора - 2 щипки за поръсване
  • За аранжиране
  • домати
  • каперси
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете дробчетата във вода за 30-тина минути, измийте и подсушете добре с кухненска хартия. Нарежете ги на половинки.

Лука нарежете на по-едри полумесеци. Пиперките почистете от семената и нарежете на лентички.

Обелете доматите и настържете на едро ренде или нарежете на малки парченца.

Почистете гъбите и нарежете на половинки или ако са по-едри - на четвъртинки.

Загрейте 1 с.л. олио в дълбок тиган и прибавете дробчетата, задушете под капак за 5 минути, махнете капака и гответе до полуготовност на дробчетата, когато по-голяма част от соса, който са пуснали, изври.

Извадете дробчетата от тигана, добавете останалата лъжица мазнина, загрейте и прибавете лука, задушете до златисто заедно с маслото.

Прибавете червения пипер и объркайте, прибавете пиперките и гъбите, гответе докато пиперките започнат да омекнат.

Върнете дробчетата в тигана при зеленчуците, прибавете доматите и бялото вино, подправете със сол, черен пипер, чубрица и риган, объркайте всичко добре и гответе докато течността изври и ястието остане на мазнина.

При сервиране поръсете биреното мезе с нарязан на ситно пресен магданоз и ситно настъргана кора от лимон.

Дробчетата по селски с гъби са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много е добра рецептата
25.05.2023 20:58