Начин на приготвяне
Лукът се накълцва на дребно, морковите на кръгчета или полумесеци, а картофите на едри парчета.
В тенджера се загрява олиото и първо се запържва лукът докато омекне, добавят се морковите, сол и бялото вино и след 5 минути се слагат бутчетата, които се запържват леко от двете страни.
Веднага след това се сипват доматите и червеният пипер, готвят се за кратко и се налива гореща вода или бульон, така че да покрива добре продуктите. Поставя се дафиновият лист и се захлупва с капак, оставяйки да ври 15 минути.
След това се слагат картофите, а след още 10 минути и замразеният грах. Вари се 12 минути или толкова колкото е описал производителя.
Не трябва обаче да се прекалява с времето, за да не се разварят картофите. Добавя се още сол ако е нужно и се захлупва с капак, сваля се от огъня и се оставя да престои 30 минути така преди сервиране.