Сладкиш с червен грейпфрут без яйца

Сладкиш с червен грейпфрут без яйца

Сладкиш с червен грейпфрут без яйца
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 5
01/07/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
"Определено една от най-интересните рецепти, на които скоро сме попадали Браво!"

Необходими Продукти

  • брашно - 170 г
  • захар - 100 г
  • ванилова захар - 1 пакетче
  • сок от грейпфрут - 100 мл. прясно изцеден от червен грейпфрут
  • кора от грейпфрут - 1 с.л. настъргана
  • прясно мляко - 120 мл
  • олио - 40 мл (или зехтин)
  • ромова есенция - 3 капки
  • червена боя - 1 ч.л. (д - р Йоткер)
  • бакпулвер - 1 бр.
  • За глазура
  • сок от грейпфрут - 20 мл
  • пудра захар - 4 с.л.
  • червена боя - 1 к.л. (д - р Йоткер)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Смесете прясно изцедения сок от грейпфрут с прясното мляко, олиото и двата вида захар. Бъркайте докато захарта се разтвори добре. Прибавете ромовата есенция и стърготините.

2. Пресейте брашното с бакпулвера и го сипете към течната смес, разбивайки добре до получаване на гладка, хомогенна смес. Тук е моментът да добавим и червената боя, като с леки движения разбъркаме, за да се оцвети сместа цялостно.

3. Намаслете и набрашнете тавичка с диаметър 20 см и разпределете червеникавата смес равномерно в нея. Печете на 175 градуса с вентилатор около 30 минути, като след 25-тата минута е добре да проверявате с клечка за всеки случай.

4. Готовия сладкиш охладете върху решетка и се заемете с глазурата. За нея разбъркайте всички посочени съставки и ако се образуват топчета от пудрата захар, разбийте с телена бъркалка докато видите, че имате гладка консистенция.

5. Залейте сладкиша в средата и разнесете по краищата равномерно. След като престои 20-30 минути е готов за консумация.

Прекрасен вкус със цитрусови нотки за летните дни. Икономичен и ефектен!

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 10
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: