Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с кайма и италиански подправки

Ригатони с кайма и италиански подправки

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Ригатони с кайма и италиански подправки
Снимка: marcheva14
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Прекрасна рецепта от италианската кухня, която е изключително лесна и вкусна"

Необходими Продукти

  • телешка кайма - 700 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 1 ч.л.
  • домати - 600 - 700 г от бутилка
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л. сух
  • канела - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • босилек - листа
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • пармезан - 100 г настърган на пух
  • моцарела - 200 г настъргана
  • ригатони - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ригатоните са сваряват по указание на опаковката.

В тиган се загрява зехтин, добавя се каймата, за да стане на трохи. Добавя се пресован чесън, сол, черен пипер, подправките и доматите, оставя се да къкри на умерен огън около 20 минути.

Поръсва се с половината от пармезана. Разбърква се. Подреждат се сварените ригатони изправени един до друг из цялата тава.

Върху тях се изсипва внимателно, без да падат из тавата, сместа с каймата и доматения сос. Поръсва се с пармезан.

Пече се на 200 градуса за около 20 минути. Изваждат се от фурната, поръсват се с настърганата моцарела и се допичат за още 15 минути.

Ригатоните с кайма и италиански подправки са много вкусни.

Източник: Tasty

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: