Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Ригатони с кайма по сицилианска рецепта

Ригатони с кайма по сицилианска рецепта

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
280374
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"С всяко следващо приготвяне тази паста с кайма по сицилианска рецепта става все по-вкусна"

Необходими Продукти

  • макарони - 400 г /ригатони/
  • кайма - 500 г
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • кашкавал - 40 г
  • краве масло - 100 г
  • кромид лук - 2 глави
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го задушете заедно с каймата в дълбок тиган с масло.

Разредете доматеното пюре във вода и го изсипете при лука.

Щом се изпари течността, овкусете със сол и черен пипер.

Сварете ригатоните в леко подсолена вода и ги отцедете след това.

Залейте ги с останалото масло и ги разпределете в няколко порции.

Сипете готовия сос върху тази вкусна паста и настържете отгоре кашкавал.

Ригатоните с кайма по сицилианска рецепта са много вкусни.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: