Начин на приготвяне
Обелете и настържете тиквичката на ренде в гевгир, посолете на вкус, разбъркайте и оставете така за половин час.
В купа чукнете яйцата и добавете киселото мляко, разбъркайте с миксер. Към тях прибавете олиото, натрошеното сирене, копъра, солта и отново разбъркайте. Добавете предварително смесените пресято брашно и бакпулвер на етапи, бъркайки с шпатула.
Изстискайте настърганата тиквичка много добре и я добавете към сместа, разбъркайте.
Нагрейте тиган с незалепващо покритие (може и сач) на бавен огън, налейте много 1 ч.л. олио и я разпространете.
С лъжица загребете от сместа и сипете в тигана като с помощта на лъжицата оформете кръгли и не много тънки (като шницели) тиганици. Печете от двете страни до желания от вас загар на бавен огън.
Пухкави тиганици с чудесен вкус, сервирайте с купичка чеснов сос.