Начин на приготвяне
За крема:
В подходящ съд се разбиват заквасената сметана заедно с кората и сока на лимона, медът и пудрата захар. В отделен съд се разбива на сняг студената сладкарска сметана и се прибавя към крема в първата купа.
Приготвяне:
В избран от вас съд/форма се подрежда първият ред от бисквитите, след което се намазват с крем /около 1 пръст/ и се посипва със сладко като напръскано.
Така се редуват бисквити, крем и сладко, докато се напълни формата, като последно отгоре трябва да остане само крем. Така вече готовата торта се прибира в хладилника, за да стегне и поеме, най-добре за една нощ.
На следващият ден преди сервиране се намазва обилно със сладкото от боровинки и се изважда от формата, след което се облепва отстрани с натрошените орехи.
По желание може да декорира вашата неустоима бисквитена торта и допълнително, но боровинките са достатъчно ефектни сами по себе си.
Коментари