Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки Питки»Пухкави питки с плънка от кисело зеле

Пухкави питки с плънка от кисело зеле

Пухкави питки с плънка от кисело зеле
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
29/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
115 мин.
Порции
12
"Вижте какво сътвори родния кулинарен гений! И да незабравите да дадете един лайк за страхотната идея"

Необходими Продукти

  • брашно - 700 г
  • масло - 50 г или олио
  • прясно мляко - 200 мл топло
  • вода - 250 мл топла
  • мая - 20 г прясна
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кисело зеле - 1 средна зелка
  • мас - 6 - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете зелето на ситно и заедно с маста го сложете да се пържи на слаб огън. Пържете около 1 час като го разбърквате периодично. Докато зелето е на котлона пригответе тестото за питките.

В купа смесете брашното и солта. В 4 с.л. разтворете маята и добавете захарта+ 1с.л. брашно. Похлупете и изчакайте да шупне. Направете кладенче в брашното и изсипете млякото, водата, разтопеното масло и маята.

Омесете средно меко тесто. Покрийте и го оставете да втаса. Не забравяйте да наглеждате зелето. От втасалото тесто оформете 24 топчета. Върху набрашнен плот с ръка ги разточете на тънки питки.

Върху 12 от тях сложете от изпърженото кисело зеле. Покрийте с другите 12 и с вилица притиснете по краищата. Аз на част от питките отгоре направих разрез.

С четка ги намажете с прясно мляко и поръсете с брашно. Наредете ги в тава постлана с хартия и изпечете малките питки в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути.

Пухкавите питки с плънка от кисело зеле са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: