Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли от бут с пачи крак

Свински пържоли от бут с пачи крак

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Свински пържоли от бут с пачи крак
Снимка: Албена Атанасова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Почти можем да доловим аромата..."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг от бут
  • пачи крак - 300 г
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава едра
  • брашно - за овалване
  • масло - 50 г
  • олио - за пържене
  • червен пипер - на зърна
  • сол - на вкус
  • къри - 5 г
  • кимион
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинското месо нарежете на пържоли. Всяка пържола оваляйте в брашно.

В малка тенджера сгрейте олио достатъчно за пържене. Изпържете до полуготовност оваляните в брашно пържоли.

Измийте добре гъбите пачи крак. По-едрите начупете на парчета с ръце. По-дребните могат да останат цели.

Подредете пържолите в тава за печене. Върху тях нарежете на тънки кръгчета морковите или ги настържете по желание, а лука нарежете ситно. Добавете и гъбите пачи крак.

Поръсете с подправките. Понася повече червен пипер. Накрая добавете маслото и долейте с вода.

Печете на нормална фурна до готовност. Поднесете докато ястието е горещо.

Свинските пържоли от бут с пачи крак са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: