Начин на приготвяне
Поставяме ябълките цели в тавичка с малко вода и печем в загрява фурна до омекване. Почистваме ги от кората и семките и пасираме на пюре. Добавяме и ванилията и канелата и оставяме настрани.
В тенджерка затопляме млякото, заедно с настърганата портокалова кора до кипване и го отместваме от котлона.
Разбиваме яйцата, захарта и нишестето. Изсипваме ги внимателно на тънка струйка в горещото мляко и започваме да бъркаме, до сгъстяване. Когато крема се охлади го прибираме във фризер.
След около 1 час вадим и проверяваме , дали е замразен и ако е така към него прибавяме ябълковото пюре и пасираме в блендер. Връщаме сладоледа във фризера и го оставяме да се стегне добре.
Сервираме сладоледа полят с течен пчелен мед.