Шарено пилешко

Елица АлександроваЕлица АлександроваПомощник Готвач41119
07/07/2017
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо822
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешко филе - 500 г
  • тиквичка - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 - 3 бр. ( зелена/червена)
  • гъби - 300 - 400 г
  • морков - 1 голям
  • соев сос - 7 - 8 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • черен пипер - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - за запържване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме пилешкото месо на хапки. Останалите зеленчуци нарязваме на лентички и ги отделяме.

Запържваме първо пилешкото месо в дълбок тиган, докато придобие златист загар, след това прибавяме виното, оставяме 5 минути под капак.

Добавяме всички останали зеленчуци и подправки, задушаваме на слаб огън.

Захлупваме с капак и от време на време разбъркваме. Задушаваме около 15 минути.

Сервираме ястието топло.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар