Готвен зелен фасул с гарнитура от варен ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k
4k
4k
2k
7
07/07/2017
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 342
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме зеления фасул (300-400 г), почистваме от връхчетата и дръжките и нарязваме на парченца.

Лука (1 бр.) почистваме и настъргваме на ренде. В олио (3-4 с.л.) и вода (1/2 ч.ч.) слагаме да се задушат зеленият фасул, цели скилидки чесън (2-3 бр.) и лука, докато останат на мазнина.

Тогава ръсваме черен пипер на вкус, червен пипер (1 ч.л.) и брашно (2-3 с.л.). Разбъркваме и наливаме топла вода (приблизително 1 л). Ръсваме сушени чубрица, магданоз и джоджен на вкус и варим ястието с открехнат капак, да не изкипи.

Когато фасулът се свари и сосът се сгъсти, прибавяме настърганите домати и кубче бульон (като настържа доматите, слагам в голяма цедка и претривам през цедката да се отделят семената).

Варим гозбата още няколко минути. Сервираме с гарнитура от сварен ориз и нарязан пресен магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар