Начин на приготвяне
В купа смесваме брашното, бакпулвера, студеното масло, нарязано на парчета, яйцето, ванилията и прясното мляко.
С вилица се разбърква на топка и се замесва средно меко тесто. Завива се във фолио и оставяме 30 минути в хладилник.
Приготвя се кремът. Загрява се 400 мл прясно мляко със захарта. Пудингът се разбърква в 100 мл мляко на кашичка и сипваме в горещото мляко.
Вари се, докато се сгъсти, и се снема от котлона. Разбърква се с маслото и се сипва в купа, покрита отгоре с фолио, да не хваща коричка.
Тестото се разточва на кора, по-голяма от тази на тавата, в която ще се пече.
Разстила се върху хартия за печене, като се издига кант, и печем 20 минути да зачервяване.
Изважда се сладкишът в чиния, напълваме с крем пудинг, отгоре се нареждат тънки резени праскови във формата на цвете. С четка се намазва отгоре с мед и се охлажда.
Поднасяме украсена с пресни листа от мента за свежест.
Вкусен летен сладкиш.