Соленки със сусам

25/06/2012
"Домашно приготвените соленки със сусам са идеалната вкусотия за похапване през целия ден "
Приготвяне25 мин.
Готвене20 мин.
Общо45 мин.
Порции30-40 бр.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо22 246
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със солта и захарта и добавяйте лъжица по лъжица прясно мляко, което редувате с брашното и содата. Накрая по желание объркайте тестото с натрошено сирене.

Замесеното тесто оставете в покрита купа в хладилник за 2-3 часа. След това го разделете на топки, разточвайте ги с дебелина около 5 мм и изрязвайте соленките.

Готовите соленки подреждайте в тава с хартия за печен. Мажете ги с разбито яйце и обилно ги поръсвайте със сусам. Изпечете ги в загряна на 180 градуса до готовност.

По-неприятната миризма на амонячна сода се усеща само по време на печенето, но след това няма и помен във вкуса на соленките със сусам.

Рейтинг

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
мони
мони
31.08.2014 18:58
Много хубави станаха но добавих 1 лъжичка хлебна сода +малко оцет
0
0
георгиева
георгиева
10.11.2013 10:18
нищо не стават,не пробвай те
1
0