Крем карамел с кафе

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Крем карамел с кафе2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8-10 бр.
"Страхотно е, когато само една малка промяна в рецептата е достатъчна, за да направи този класически сладкиш още по-вкусен"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 8 броя
  • ванилия - 2 прахчета
  • кафе - 2 с.л. разтворимо
  • захар - 100 г за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта много добре и добавете при непрекъснато разбиване леко затопленото мляко.

Заедно с млякото добавете и ванилията, кафето, разтворено предварително в малко мляко. По желание може да прецедите готовата смес през тензух или марля.

Карамелизирайте захарта и я разпределете в купичките, като за всяка е достатъчна по 1 с.л. Допълнете ги с млечно-яйчната смес.

Подредете ги в тава на водна баня и сложете крем карамела с кафе да се пече в умерено загряна фурна.

На няколко пъти доливайте студена вода в горещата, което не позволява водата да заври и крем карамелът да стане на шупли.

Готовия крем карамел с кафе оставете да изстине напълно и го поднесете обърнат в малка чинийка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: