Вълшебни пилешки гърди с гарнитура

Даяна НиколоваДаяна НиколоваПомощник Готвач4316391
18/07/2017
"Всяка комбинация от пиле и картофи ни напомня за домашен уют "
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 577
  • Преглеждания за месеца58
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • За основното
  • пилешки гърди - 600 г
  • За маринатата
  • чесън - 4/5 скилидки
  • захтин - 50 мл
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • лимон - 1/2
  • горчица - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • За гарнитурата
  • пресни картофи - 500 г
  • копър - пресен
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марината:

Изсипва се зехтинът в купа. Чесънът се обелва и нарязвана много ситно, може и да бъде намачкан с вилица, и се добавя към зехтина. Към тях се добавя доматеното пюре, горчицата и солта. Лимонът се изстисква и всичко се обърква до получаването на еднородна смес.

В тази марината се поставя пилешкото филе и се оставя в хладилника да престои няколко часа (2/3 са достатъчни).

Гарнитура:

Картофите се обелват и измиват старателно. Нарязват се на купчета като за мусака, но 2 пъти по-големи. Поставят се в тавичка.

Пресният копър се нарязва на ситно и се изпипва при картофите. Отгоре се излиза зехтинът. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се много добре. Добавя се съвсем малко вода да покрие дъното на тавичката. Пече се на 180 градуса на предварително загряла фурна до хващане на златиста коричка на картофите.

Пилето:

Пилето се пече на скара, като преди поставянето му трябва да се уверим, че е добре загряла. Пилето няма нужда от много обработка. Маринатата го е направило достатъчно крехко и сочно. Трябва да се внимава да не се преготви.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар