Начин на приготвяне
Марината:
Изсипва се зехтинът в купа. Чесънът се обелва и нарязвана много ситно, може и да бъде намачкан с вилица, и се добавя към зехтина.
Към тях се добавя доматеното пюре, горчицата и солта. Лимонът се изстисква и всичко се обърква до получаването на еднородна смес.
В тази марината се поставя пилешкото филе и се оставя в хладилника да престои няколко часа (2/3 са достатъчни).
Гарнитура:
Картофите се обелват и измиват старателно. Нарязват се на купчета като за мусака, но 2 пъти по-големи. Поставят се в тавичка.
Пресният копър се нарязва на ситно и се изпипва при картофите. Отгоре се излиза зехтинът. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърква се много добре.
Добавя се съвсем малко вода да покрие дъното на тавичката. Пече се на 180 градуса на предварително загрята фурна до хващане на златиста коричка на печените картофи.
Пилето:
Пилето се пече на скара, като преди поставянето му трябва да се уверим, че е добре загряла. Пилето няма нужда от много обработка. Маринатата го е направило достатъчно крехко и сочно. Трябва да се внимава да не се престготви.
Вълшебните пилешки гърди с гарнитура са готови.