Пилешко месо с пресни картофи на фурна

12/07/2017
"Само една чашка студена бира липсва към това перфектно ястие "
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 027
  • Преглеждания за месеца353
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всяко бутче се измива и нарязва на три парчета. Картофите се измиват като леко се остъргват и нарязваме на едри парчета. Нарязваме лука на ситно, а моркова на полумесеци.

Месото се поръсва със сол, къри и черен пипер. Запържва се в загрято олио, докато побелее, изважда се в чиния.

В същата мазнина запържваме нарязан лук, след минута-две добавяме морков и картофи. Овкусява се със сол, черен пипер, риган, кимион.

Добавя се доматено пюре, червен пипер, разбърква се добре и сипваме гореща вода малко под продуктите. В широка тава се разпределя месото, а между него сипваме зеленчуците.

Поръсваме с магданоз и печем докато водата се изпари и остане с малко сос или на мазнина. Поднасяме поръсено с нарязан ситно магданоз.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар