Веган вита баница

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
479
2k
872
932
6
13/07/2017
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 158
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Вита Баница

Начин на приготвяне

Натрошава се тофуто и се смесва с олио и сол, ако е необходима. В купа се разбъркват млякото и газираната вода със содата. Намазнява се тавата, в която ще се реди баницата.

Разстилат се корите и най-горната се намазва с малко олио. Слага се част от тофуто и се хваща заедно с долната (да са две) и се навива на руло. Слага се в тавата и това се прави и с останалите кори, като баницата се нарежда като охлювче.

Когато се подреди, отгоре равномерно се разпределя млякото с газираната вода. Оставя се настрана и се включва фурната да се загрее на 180 градуса, като през това време корите си поемат от течността.

Слага се да се пече, като първо за 10-тина минути само на долен реотан, а след това се включва и горният и се пече до готовност.

Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Точилка за баници, тутманици и баклави - 43 см
17.50 лв.
Виж ››

Много удобна и практична дървена точилка, с която ще разточите вкусни баници

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар