Кокошка с картофи на фурна

Кокошка с картофи на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Домашна кокошка, приготвена по много лесен и вкусен начин"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1/2 бр. (може само бутчетата с плешките)
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава стар
  • универсална подправка - 1 с.л зеленчукова
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • червен пипер - 1 ч.л
  • чубрица - 1 к.л
  • черен пипер - щипка
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете кокошката на порции и разделете долните бутчета от плешките.

Сложете месото в тенджера под налягане с вода колкото да се облее или точно до месото, защото в тези тенджери не е нужна много вода, тъй като парата вари месото. Натрошете и пилешкия бульон, варете на умерен котлон.

Нарежете картофите на пръчици, а лука на едри парчета. Сипете малко олио в тавата, картофите и лука. Поръсете със подправките и хубаво разбъркайте.

Извадете месото от тенджерата под налягане и разпределете при картофите, сипете от бульона, в който вря месото, а отгоре поръсете с червен пипер. Печете до сваряване на картофите и запичане на месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: