Начин на приготвяне
Сварете пастата според указанията на производителя. Междувременно нарежете лука и чесъна на дребно.
Загрейте зехтина в тиган на умерен огън и запържете леко лука. Добавете вътрешността на наденичките и пържете докато каймата стане на трохи и промени цвета си или около 10 мин. Добавете чесъна.
Изцедете пастата от водата и я добавете в сместа. Добавете нарязаните домати и ригана. Пържете още около 5 мин. докато сместа се поизсуши.
Срежете чушките на половини по дължина и почистете от семки. Подредете ги в тава за печене и ги напълнете с плънката. Настържете чедъра или кашкавал.
Покрийте тавата с фолио и печете пълнените чушки за около 20 мин. в загрята на 200 градуса фурна. Махнете фолиото и поръсете с чедъра. Печете още около 5 мин. без покритие.
Ако използвате големи и месести чушки, преди готвенето, по желание, може ги да запечете за около 10 мин.
Пълнените мини чушки с орзо и наденички са готови.