Начин на приготвяне
Почистете и обелете патладжана и тиквичките, нарежете ги на кубчета. Запържете ги в тенджера с половината олио до полуготовност, отстранете тенджерата от огъня.
Опечете и обелете чушките, нарежете ги на дълги ленти и ги прибавете към тиквичките и патладжана.
Обелете и нарежете доматите и чесъна на кубчета и ги прибавете към тях.
Отделно в тиган запържете лука в останалото количество олио. Добавете брашното и запържете до златист цвят, прибавете червения пипер, разбъркайте за кратко и разредете запръжката с виното и водата.
Към нея добавете зърната черен пипер и дафиновия лист, разбъркайте и залейте продуктите в тенджерата със получения сос.
Затворете капака, поставете тенджерата на слаб огън да къкри докато остане на мазнина. Сервирайте, може и топло или студено с парче сирене.
Тази бабина манджа е толкова вкусна, изключително лесна и без особено старание.