Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Лятна манджа за душата

Лятна манджа за душата

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Лятна манджа за душата
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"А през лятото душата иска нещо леко, свежо и вкусно - като това"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 8 бр.
  • домати - 4 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 2 к.ч.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • вода - 2 к.ч. топла
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете патладжана и тиквичките, нарежете ги на кубчета. Запържете ги в тенджера с половината олио до полуготовност, отстранете тенджерата от огъня.

Опечете и обелете чушките, нарежете ги на дълги ленти и ги прибавете към тиквичките и патладжана.

Обелете и нарежете доматите и чесъна на кубчета и ги прибавете към тях.

Отделно в тиган запържете лука в останалото количество олио. Добавете брашното и запържете до златист цвят, прибавете червения пипер, разбъркайте за кратко и разредете запръжката с виното и водата.

Към нея добавете зърната черен пипер и дафиновия лист, разбъркайте и залейте продуктите в тенджерата със получения сос.

Затворете капака, поставете тенджерата на слаб огън да къкри докато остане на мазнина. Сервирайте, може и топло или студено с парче сирене.

Тази бабина манджа е толкова вкусна, изключително лесна и без особено старание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: