Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пататник»Пататник с пъдпъдъчи яйца

Пататник с пъдпъдъчи яйца

Пататник с пъдпъдъчи яйца
Снимка: Веселина Константинова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Навярно предусещате колко е вкусен! Дори повече"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
  • сол
  • масло - 100 г
  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете, измийте и настържете картофите на едро ренде. Посолете ги и ги изцедете от сока.

Загрейте маслото в тиган. Сложете картофите и ги сотирайте до омекване. Отстранете тигана от котлона. Охладете.

Настържете сиренето и кашкавала /като оставите част от кашкавала за поръсване/ и ги добавете към картофите. Разбъркайте до еднородност.

Разстелете сместа в тавичка за печене, като предварително сте покрили дъното с хартия за печене. С помощта на чашка оформете гнезденца.

Изпечете пататника в загрята фурна до златисто.

Чукнете пъдпъдъчите яйца в гнезденцата, поръсете с кашкавал и допечете до готовност.

Гарнирайте с магданоз.

Пататникът с пъдпъдъчи яйца е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: