Начин на приготвяне
Сложете каймата в купа и добавете предварително обелените, настъргани и изстискани от излишната течност картофи.
Прибавете настъргания лук, маслини*, кашкавал**, яйцето и всички подправки. Омесете много добре сместа. Оставете я за 30-40 минути в хладилник, за да се смесят ароматите.
С намазнени ръце оформяйте вретенца и ги подреждайте в подмазнена тава. Полейте ги с тънка струйка олио. Сложете да се пекат в загряна фурна на 200 градуса до готовност.
Поднесете фрикаделите със салата по избор и майонезен сос.
*, ** - не са задължителни
Коментари
черен пипер
бял пипер
бахар - 1/3 ч.л. счукан
кимион - 1 ч.л. равна
чубрица - 1 ч.л. пожелание
галета
А тези подправки къде се слагат, в рецептата не са дадени никъде